ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM KUR'AN KUR’ÂN’IN 1400 SENE ÖNCE HABER VERDİĞİ GERÇEKLER

KUR’ÂN’IN 1400 SENE ÖNCE HABER VERDİĞİ GERÇEKLER

e-Posta Yazdır PDF

Eskiden dağların kazık gibi yere çakılı olduğunu kimse düşünemezdi. Yeni yapılan araştırmalar neticesinde ise yer kabuğunun yaşadığımız sert tabakası altında yumuşak bir tabakanın var olduğunu, her dağın da bu yumuşak tabakanın içine giren uzantısı bulunduğunu, böylelikle yumuşak tabakaya karşı sert tabakanın sabit tutulduğu ortaya çıkmıştır. Bu gerçek Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle ifade edilir: “Biz yeryüzünü bir beşik, dağları da onun için direk kılmadık mı?” (Nebe s. 7) “Yeryüzüne, insanlar sarsılmasın diye sabit dağlar yerleştirdik.” (Enbiya s. 31)

Bitkiler aleminde de cinsiyetin bulunduğu son zamanlarda bilim dünyası tarafından kabul edilmişken, bundan 14 asır evvel bu konuda hiçbir kişinin fikir yürütmediği bu konuda Kur’ân-ı Kerîm: “Yerin yetiştirdiklerinden (bitkilerden) kendilerinden ve daha bilmediklerinden çift çift yaratan Allâh (c.c.) münezzehtir.” (Yasin s. 36)

Bu âyetler gösteriyor ki, Kur’ân-ı Kerîm, Yüce Allâh’ın seçkin elçisine vahiy yoluyla tebliğ ettiği mukaddes kelâmıdır. Bu ilmi gerçekler, Kur’ân’ın semaviliğini tasdik ettiği gibi, Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz’in peygamberliğini de tasdik ve teyid etmektedir.

Göklerde, okyanusların derinliklerinde, toprağın altında veya canlılarda, bitkilerde, hayvanlarda ve tüm insanlardaki oluşumun bütün sırları, insanoğluna ancak bugün bazı teknik araçlarının bulunmasıyla ulaşabilmişken, Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’e 1400 küsur yıl önce bu gerçekleri kim haber vermiştir. İşte bunlar, düşünen ve araştıran her insana bu Kur’ân’ın Allâh (c.c.)’un ilmiyle indiğini ve beşer ürünü olmadığı gerçeğini gösterir.

 

(Mehmed Çağlayan, Ehl-i Sünnet ve Âkâidi, s.131)

 

 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 22:45
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2216127

Haberler

Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.

Necip Fazıl Kısakürek