ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM OKUMALAR Musibet Sebepleri

Musibet Sebepleri

e-Posta Yazdır PDF
Bugün ümmetin başında dolaşan felâket bulutlarının sebeplerini Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V.)'in Hadis-i Şeriflerinde bakarsanız bulursunuz. İşte onlardan biri. Efendimiz buyurdu ki:
 
"Ahir zamanda (dünyanın sonuna doğru) kâfirler mü'minlerin üzerine yemek yiyenlerin tabaklarına çullandığı gibi saldıracaklar.
 
Ümmet az mı olacak Ya Rasûlallah? dediler.Buyurdu ki:Hayır çok olacak. Ancak o ümmetin başına daha önceki milletlerin hastalığı arız olacak. O hastalıklar ikidir:
 
1- Ölümden korkacaklar
2- Dünya sevgisine aşırı dalacaklar" buyurdu.
 
Şimdi biraz düşünelim. Ölümden korkmak  demek "dünyayı ben mi kurtaracağım", "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın", "gelen ağam, giden paşam"ç felsefesiyle yaşamak demektir. İyiliği emretmekten, cihadtan çekilmek demektir. Bunu yaparsam zarara uğrarım, şöyle olursam ölürüm duygusuna kapılmaktır. Bu ve benzeri hallere düşmek belâ sebebi olur.
 
Dünya hırsı da belâ sebebidir. Hırs Allah'a kulluğu helâk eder. Öncekiler ölümü, ahireti, Allah'a kulluğu unutmamak için sebepler oluştururlarmış. Bir misal vereyim:
 
Sahabe-i Kiram'dan Rebi bin Haysem, evinde bir mezar kazmıştı. Hergün bir miktar zaman o mezarın içine girer yatardı. Böylece Allah'a kulluğunun icaplarını daha iyi yerine getirdi. Ve derdi ki, "Bir saat ölümü unutursam, kalbim kararıp bir çeşit oluyor."
 
Ömer bin Abdulaziz (R.A):
"Ölümü çok hatırla. Çünkü sıkıntıda olursan, o sana teselli olur, nimet içinde olursan o nimetin tadı kaçar, seni dalalete götürmez" derdi.
 
Demek ki, ölüm korkulacak bir şey değil. Allah'ın emirlerini yerine getirenlerin erken ölecekleri diye de bir kayıt yok. Bazıları "iyiler çabuk ölür" diye mırıldanırlar. Bu bir safsatadan ibarettir. Tayin edilen ecelin, gelme zamanı ne ileri ne de geri olur. Kur'ân'da buyurulan da budur.
 
Mevlüt Özcan
 
 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 09:22
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2255135

Haberler

SİTEMİZE KATKIDA BULUNUN. İNSANLARIMIZ GÜZEL ŞEYLERİ HAKEDİYOR

Ahmet TÜRKAN

ahmetturkan@gmail.com