ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home YAZILARIM EDEBİYAT Baykal neden katılmıyor?

Baykal neden katılmıyor?

e-Posta Yazdır PDF
08 Ekim 2008 / 08:38CHP Genel Başkanı Baykal'ı şehit cenazelerinde neden görmüyoruz. Bakın Baykal bu konuda neler söyledi?CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gazeteciler "neden şehit cenazesine katılmıyorsunuz?" diye sordu. Baykal'ın cevabı "katılmaz olur muyum?" oldu ve protokolde yer almadığını halkın içinde olduğunu söyledi.

CENAZEDE PROTOKOL MÜ OLUR?

Baykal, şehit cenazelerine katılmıyorsunuz, bu kasıtlı bir şey mi?'' sorusu üzerine de şunları söyledi:

''Katılmaz olur muyum. O gün ben olayı duyar duymaz yola çıktım, Ankara'ya geldim. Hemen şehit ailelerini aradım, telefonla görüştüm, duygularımı aktardım. Bu törenler artık olayın ağırlığını zaafa uğratan nitelik taşımaya başladı. Bu olayları siyasi şahsiyetlerin hegemonyası altında, onların yönlendirdiği olay halinde yaşamak galiba olayın özüne hiç uygun olmuyor. Orada mümkün olsa bir vatandaş olarak görülmeden, o üzüntüyü halkla birlikte paylaşmak en güzeli olacak. Ama orada kasıla kasıla protokol diye, cenazede protokol mü olur kardeşim? Protokol diye geçiyorsun oturuyorsun, herkes önünde. Nedir kardeşim, bu yaşanan olaylar nereden kaynaklanıyor? Bir tiyatro tarafı var. O görünüşün olayın ciddiyetiyle bağdaşmayan insanı rahatsız eden bir tarafı var.''

Baykal, ''tiyatro'' ifadesiyle neyi kast ettiği sorusunu ise ''Bir dayanışmayı paylaşmak durumundayız elbette, ama cenaze törenleri ile görevimizi yaptık gibi bir duygu içine girmeye kimse kendisini yönlendirmemelidir'' şeklinde yanıtladı.

Baykal, siyasetçilerin törenlerdeki tepkileri de daha doğal ve anlayışla karşılamaları gerektiği görüşünü dile getirdi. KAYNAK:

http://www.habername.com/news_detail.php?id=9279

YORUM HAKKI

Sayın Deniz Baykal Usta bir muıhalif. Ömrünü muhalif olarak geçirmiş, her şeye bir bahane bulabilen usta siyasetçi. Bakın Şehit cenazelerine neden gelmediğini nasıl açıklıyor. Ben ön planda olmak istemiyorum, onuniçin cenaze törenlerine katılmıyorum diyor ama, cematin içinde arka saflardayım demiyor. 

Şehit cenazeleri camiden kaldırılıyor. Bu bir merasim değil, dini bir görev. Baykal’ın deyimi ile merasime katılmak demek camiye gelmek demektir. Camiye gelince vakit namazını da kılması gerekir. Halbuki Sayın Baykal inandığı Laikliğe göre camiye gelip namaz kılmaz. Cenaze merasimi olarak adlandırdığı cenaze namazında belki dikilir ama, vakit namazını kılsa bir türlü, kılmasa başka bir türlü. O’na oy verenlere nasıl açıklayacak. Onun için ben merasimlere gelmem halkın arasındayım derken camini dışında herhangi bir yerdeyim demek istiyor. Yani, Cami içinde herhangi bir yerde olmak  Sayın Baykal’ı bozar. Laiklik meselesi.  Ama bakın ne güzel kıvırıyor.

- Neredesin sayın Baykal.

-Halkın arasındayım.

- Nasıl yani arka saflardaki cemaatin arasında mı.

- Orasını karıştırma. Halkın arasındayım dedik ya … Karıştırma.

Tevile açık. Nasıl istersen öyle yorumla. Salla gitsin.

Kendisi bilir. Ahirette her şeyden hesaba çekildiğimizde, Sayın Baykal; Ben laiktim onun için bu işlerden uzak durdum diyerek kurtarabilir mi bilemeyiz…

Ahmet TÜRKAN

Son Güncelleme: Cuma, 29 Mart 2024 12:09  

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 12:09
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2216741

Haberler

RABBİM VERMEK İSTERKEN, BEN NEDEN İSTEMEYEYİM...

AHMET TÜRKAN