ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home İSLAM İSLAM HUKUKU HUKUK KARŞISINDA HERKES EŞİTTİR

HUKUK KARŞISINDA HERKES EŞİTTİR

e-Posta Yazdır PDF
Efendimiz (asm)’ın asr-ı saadetinde Mahzûm kabilesinden bir kadın hırsızlık yapmıştı. Bu kadının hâli Kureyş kabilesini çok üzmüş ve sıkıntıya düşürmüştü. “Kadının affedilmesi hususunda Resûlullah’la (asm) kim konuşabilir? Herhalde Resûlullah’ın (asm) çok sevdiği Üsâme’den başka biri bu hususu ona arz etmeye cesâret edemez” diye konuşup karara vardılar. Neticede Hazret-i Üsâme (ra) kadının affedilmesi veya cezânın fidyeye çevrilmesi hususunda Resûlullahla (asm) konuştu.
Bunun üzerine Resûlullah (asm), “Allah’dan tâ‘yîn ettiği cezalardan birisinin kaldırılması hususunda aracı mı oluyorsun?” diye çıkıştı ve sonra şöyle buyurdu:
“Ey insanlar! Sizden önceki milletlerin niçin helâk olduklarını biliyor musunuz? Onlar aralarında şerefli ve kuvvetli birisi hırsızlık yaptığı zaman bırakırlar, zayıf birisi hırsızlık yaptığı zaman hemen ceza tatbîk ederlerdi. Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, eğer Mahzûm kabilesinden filane değil, kızım Fâtıma dahi hırsızlık yapmış olsaydı, elini keserdim.”

Müslim
 

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 07:08
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1250
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2234048

Haberler

MADEM O' VAR HER ŞEY VAR.....

BEDİÜZZAMAN.................