ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
Home

NEBİ (S.A.V) SEVMEKTE SAHÂBEDEN ÖRNEKLER

e-Posta Yazdır PDF

Sahibü’l-Bab, şöyle yazmıştır: Uhud Gazâsı’nda Hz. Peygamber (s.a.v.) cenkte düştü diye Medine’nin içinde yalan haberler yayıldı. Halk arasında öyle bir şayia yayıldı ki, bağırıp çağırmalar, ağlama ve sızlamaları göklere vardı. O anda Ensâr hatunlarından biri şehirden çıkıp savaş yerine gitti. Oraya vardığında kardeşinin, oğlunun ve kocasıyla atasının dördü birden şehid olduklarını gördü. Fakat onlarla ilgilenmedi ve: “Resûlullah (s.a.v.) nasıl oldu nerededir?” diye sordu.”İleridedir”, dediler. Tâ yanına varıncaya kadar o tarafa koştu ve mübarek eteğini eline aldı ve: “Ya Resûlullah hepsi yoluna feda olsun. Allah’a çok şükür seni sağ, salim gördüm. Şimdi artık olan musibetlerden gam yemem, üzülmem” dedi.

Sahâbeden Sevbân (r.a.) için söyle anlatıyorlar: Bir gün yüzü benzi sararmış, perişan bir halde Hz. Peygamber (s.a.v.)’in yanına geldi. Onu o halde gören Efendimiz (s.a.v.): Sana ne oldu ya Sevban? diye sordu. O da : Ya Resûlullah (s.a.v.) sen âhirelte Peygamberlerle yüksek mertebelerde bulunacağın için seni göremiyeceğimi düşünüyor ve halim ne olacak diye üzülüyorum cevabım verdi. O zaman Cenâb-ı Hak şu âyet-i kerimeyi indirdi. Meâlen:“Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimetler verdiği Peygamberlerle, sıddîklarla, şehîdlerle ve iyi adamlarla beraberdirler.” (Nisa s.69)

Zeyd (r.a.), Resûlullah (s.a.v.)’i o kadar seviyordu ki, birgün bahçesinde çalışırken oğlu geldi ve baba, Resûlullah (s.a.v.) vefat etti diye haber verdi. O anda Zeyd “Ya Rabbi gözlerimin nurunu al ki, habibim Muhammed Mustafa hazretlerinden sonra kimseyi görmiyeyim” diye duâetti. Cenâb-ı Hak duasını kabul etti ve o anda gözleri görmez oldu.

 

(İmâm-ı Kastalânî, İlâhi Rahmet Hz.Muhammed (s.a.v.), s.151-156)


22 Kasım 2017 Cuma, Mevlâna Takvimi

embedded folder icon
Son Güncelleme: Perşembe, 28 Mart 2024 14:58  

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 14:58
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1248
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2215671

Haberler

Mevlana Derki...!

 

"İnsanda Güzel olan yüzdür, Yüzde Güzel olan gözdür, ama insanı insan yapan;

Ağzından çıkan sözdür"