ahmetturkan.gen.tr

HAYATTAN DERSLER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır

Hafız Kız

e-Posta Yazdır PDF

İlkokulu bitirip kursa gelmişti. Ailesi kendi isteğiyle geldiğini söylemişti. Kayıt için adını sorduğumda, hiç de çekinmeyen bir tavırla Fatma dedi Ve ekledi: Eğer hafızlık yaptırmazsanız kaydolmak istemiyorum. Böyle tehdit edercesine konuşması onu yaşından daha olgun gösteriyordu. Tebessümle: Korkmayın küçük hanım, siz isteyin, hafız da yaparız, hoca da...

O küçük gözlerinin içi parıldadı birden. Annesi, Hoca hanim kusuruna bakma hele sen, ille de hafız olacağım der de, baksa bir şey demez. Bizim köyün hocasından duymuş. Peygamberimiz (sav), hafız olanlara Cennette taç giydirilecekmis demiş herhalde. Siz daha iyi bilirsiniz ya, köylü kafası, biz de bu kadar duyduk anladık. Bu da çocuk iste.

Tabi teyze ne demek, keşke herkes sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa. Siz hiç merak etmeyin, kızınız önce Allaha sonra, sonra bize emanet.

Son Güncelleme: Salı, 14 Mayıs 2024 05:30 Devamını oku...
 

YEŞİL ELBİSE

e-Posta Yazdır PDF
Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu.

"Gel seni camiye götüreyim", dedim. "Bugün Cuma biliyorsun."

"Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun," dedi.

"Biliyorum ama,sebebini gerçekten merak ediyorum."

"Ne bileyim olmuyor işte,dedi.Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri çıkar diye endişe ediyorum."

Gayri ihtiyari gülmeye başladım.

"Herhalde şaka yapıyorsun," dedim. "Bunun için cami terk edilir mi?"

"Ciddi söylüyorum," dedi. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin."
Son Güncelleme: Salı, 14 Mayıs 2024 05:30 Devamını oku...
 

Hayata abanmak gerek!

e-Posta Yazdır PDF

Üstün Dökmen Hoca söyleyince bir başka söylüyor…

Televizyonda “Küçük Şeyler” programıyla ve yazdığı kitaplarla hayatımıza ayna tutan, kendimizi ve birbirimizi daha iyi tanıyıp hayatı sevmeyi ve hoşgörü geliştirmeyi öğreten psikolog, eğitimci yazar Prof.Dr. Üstün Dökmen Vergi Portalı’nın konuğu olmuş. Paylaşılmaya değer şeyler söylemiş:
Sizin için şair, bilim adamı, eğitimci, psikolog diyebiliriz. Hatta Küçük Şeyler isimli bir televizyon programınız, yine televizyon dizisi olan bir tiyatro eseriniz var. Ama siz kendinizi nasıl tanımlarsınız, size sormak istiyorum. Üstün bey kimdir bu kadar vasfın yanında?
Bilim insanı. Eşim de bilim insanı. Bilim insanı sayılırım. Artı, tiyatro yazarı olduğumu sanıyorum. Şair miyim, ondan çok emin değilim. Üç şiir kitabım var, yayınlanmış dört tiyatro oyunum var. Şair olup olmadığımı bilemiyorum, cidden anlayamıyorum. Ama bilim insanı olup olmadığınıza kurullar karar veriyor. Doktor, doçent, profesörlük veriyorlar. Demek bilim insanıymışım diyorsunuz. Tiyatro yazarıyım da zannederim. Devlet
Son Güncelleme: Salı, 14 Mayıs 2024 05:30 Devamını oku...
 

RİSALE-İ NUR IŞIĞINDA GELECEĞİN İNŞASI-2

e-Posta Yazdır PDF

Bir önceki yazımızda değindiğimiz ayet-i kerimeye göre insanlık, renk dil, kültür farklılıklarına rağmen aynı anne babadan yaratılmış, sonradan farklı şubelere kavim ve kabilelere ayrılmıştır. Ayrılıktan maksat, aralarındaki tanışmayı ve dayanışmayı kolaylaştırmak gayesini güder, birinin diğerine üstünlüğü ifade etmez.

Bediuzzaman, insanlığın birbiriyle tanışıp dayanışması hedefli milletlere ayrılmış olması halini, bir ordunun teşkilatlanmasına benzetmektedir.

Nasıl ki, bir ordu fırkalara, fırkalar alaylara, alaylar taburlara, bölüklere takımlara kadar tefrik edilir/ayrılır. Taki her neferin muhtelif ve müteaddid menasebeti ve o münasebatı ve o münasebata göre vazifeleri tanınsın, bilinsin... Ta o ordunun efradlaları/fertleri düstür-ü teavun/yardımlaşma kuralı altında hakiki bir vazife-i umumiye/genel görevlerini görsün ve hayatı icmaiyyeleri/sosyal hayatları a'danın/düşmanların hücumundan masum kalsın, yoksa tefrik ve inkisam bir bölük bir bölüğe karşı rekabet etsin; bir fırka bir fırkanın aksine
Son Güncelleme: Salı, 14 Mayıs 2024 05:30 Devamını oku...
 

Çocuklara Namaz Alışkanlığı Kazandırmak İçin Neler Yapmalı?

e-Posta Yazdır PDF
İçimizde en ufak bir şüphe bulundurmayarak şuna inanıyoruz ki, Allah tarafından insanlığa gönderilen son mükemmel din olan İslam, bütün insanlar için en ideal en huzurlu hayat tarzını sunan bir din olarak çocuklarımızı da küçük yaşlardan itibaren ibadetlere ve özellikle de namaz ibadetine alıştırmamız gerektiğini emir ve tavsiye eder.
 
Çocuklarımızın hem dini terbiyelerinde hem de ibadet anlamında gösterdikleri hassasiyet ölçüsünde üzerinde en fazla durulması gereken husus namaz ibadetidir.
 
Namaz ibadetinin İslam'daki diğer ibadetlere nazaran çok daha sıklıkla ifade ediliyor olması, onun çok önem arz ettiğini ortaya koyar. Peygamber Efendimiz (sav) da hadis-i şeriflerinde namazın üzerinde çok durmuş, ona çok büyük önem vermiştir. Namaz farzı; hiçbir şartı olmaksızın gerçekleştirilmesi istenen bir farzdır. Diğer farzların büyük kısmı bir takım şartlara bağlanmışken Namaz ibadeti şartlara bağlanmamıştır.
 
Devamını oku...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

REKLAMLAR

Web Site Tasarımı

Yönetim Panelli Website Tasarımlarınız için

0532 307 60 09

 

 

İSTATİSTİKLER

OS : Linux c
PHP : 5.3.29
MySQL : 5.7.43
Zaman : 05:30
Ön bellekleme : Etkisizleştirildi
GZIP : Etkisizleştirildi
Üyeler : 31076
İçerik : 1251
Web Bağlantıları : 2
İçerik Tıklama Görünümü : 2256727